Monday, October 10, 2011

Majlis Penerangan Perdana dapat sambutan luar biasa


NAJIB Tun Razak melambaikan tangan selepas menyampaikan ucaptama pada Majlis Penerangan Perdana Peringkat Wilayah Persekutuan di PWTC, Kuala Lumpur, semalam.


KUALA LUMPUR 9 Okt. - Majlis Penerangan Perdana Peringkat Wilayah Persekutuan yang diadakan di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) hari ini mendapat sambutan yang luar biasa apabila dihadiri lebih 8,000 orang.
Selain orang ramai, majlis yang merupakan sebahagian daripada siri penjelajahan Barisan Nasional (BN) bagi memberi penjelasan kepada rakyat mengenai isu semasa itu turut dihadiri ahli komponen BN dan wakil pertubuhan bukan kerajaan (NGO).
Malah, Dewan Merdeka penuh sesak ketika Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menyampaikan ucaptama yang merupakan acara kemuncak majlis itu sehingga menyaksikan ramai yang hadir terpaksa duduk bersila.
Turut berucap pada acara kemuncak itu ialah Ketua Penerangan UMNO yang juga Pengerusi Biro Publisiti dan Penerangan BN, Datuk Ahmad Maslan serta Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin.
Pertama kali diadakan di Kedah pada 10 September lalu, Majlis Penerangan Perdana itu akan diadakan secara berperingkat di seluruh negara sehingga 30 Oktober ini dengan Sabah menjadi destinasi terakhir.
Ia merupakan hasil inisiatif Biro Publisiti dan Penerangan BN sebagai platform mendekati rakyat untuk memberi gambaran sebenar tentang usaha dan inisiatif kerajaan sekali gus menjadi persediaan bagi menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-13 .

No comments:

Post a Comment