Thursday, February 28, 2013

Abdul Khalid sengaja mahu tunjuk kuasa - Noh OmarSHAH ALAM 23 Feb. - Kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor dan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim disifatkan sengaja mahu menunjukkan kuasa apabila melakukan tindakan menyekat projek-projek yang hendak dilaksanakan oleh pihak lain termasuk Kerajan Pusat.
Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri, Datuk Seri Noh Omar berkata, tindakan tersebut dilakukan semata-mata kerana perbezaan politik sedangkan banyak projek yang dibawa oleh Kerajaan Pusat seperti pembinaan kampus Universiti Teknologi Mara (UiTM) cawangan Serendah dan Loji Rawatan Air Langat 2 (Langat 2) memberikan manfaat kepada rakyat negeri ini.
"Kuasa terakhir adalah daripada kerajaan negeri untuk memberika kelulusan merancang kepada pembinaan kampus UiTM, yang cari duit adalah Kerajaan Pusat, itu pun dia tidak mahu beri.
"Satu lagi isu kamera Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES), apabila kalah dalam mahkamah, dia hendak tunjuk kuasa apabila mahu menggantung kelulusan yang diberikan kepada projek-projek Kerajaan Persekutuan," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Perhimpunan Barisan 1Malaysia di Kompleks Belia dan Kebudayaan Selangor di sini hari ini.
Hadir sama Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Ahmad Maslan dan para pemimpin belia dari seluruh negeri ini.
Perhimpunan itu menarik kira-kira 3,500 peserta membabitkan 200 pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang bertekad mahu memberikan sokongan padu kepada perjuangan Barisan Nasional (BN) dalam menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-13 nanti. - UTUSAN

No comments:

Post a Comment