Thursday, February 28, 2013

Pembangkang mula bimbang


AHMAD Maslan (baju biru) melihat tarian singa selepas merasmikan Program Himpunan Barisan 1Malaysia Peringkat Negeri Kedah, di Dewan Sri Zaleha Naza Gurun, Kedah,

SUNGAI PETANI 25 Feb. - Pemimpin pembangkang tidak sepatutnya mencemuh atau mencaci usaha kerajaan dalam pengagihan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) yang memberi manfaat kepada penerima.
Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Ahmad Maslan berkata, jika perkara itu baik maka ia perlu diberi sokongan padu kerana penerima bantuan terbabit bukan golongan senang.
"Semua bantuan diberikan bagi meringankan bebanan rakyat dan ini menunjukkan kerajaan Barisan Nasional (BN) amat prihatin dengan masalah rakyat," katanya selepas Program Himpunan Barisan 1Malaysia Peringkat Negeri Kedah di sini semalam.
Lebih 2,000 ahli pelbagai pertubuhan bukan kerajaan di negeri Kedah menyertai perhimpunan itu.
Ahmad berkata, tindakan pembangkang yang sanggup membuat pelbagai tuduhan termasuk menyifatkan pemberian BR1M umpama memberi makanan kepada haiwan, amat tidak wajar.
"Pakatan pembangkang sebenarnya begitu bimbang pengaruh mereka akan hilang jika kerja-kerja kebaikan itu terus dibuat oleh pemimpin BN di semua negeri," katanya.
Beliau menambah, segala formula yang dilaksanakan oleh pemimpin pembangkang pula tidak begitu menarik.
"Mereka hanya boleh bercakap, berjanji dan mengarang manifesto tetapi tidak mampu melakukannya seperti manifesto pilihan raya umum 2008 lalu.
"Setelah kita buat kerja yang baik, mereka beri pelbagai gelaran buruk pada BN," katanya.

No comments:

Post a Comment